Cím | Szerző | Oldalszám | Kieg.adatok | Megjegyzés | Tárgyszavak |
---|
The role of artificial and natural origin food dye in altering gene expression patterns of DNMTS and HDACS in vitro | Ashin Zand ; Raposa Bence, Varjas Tímea | 12. p. | | | |
The reliability of singe-dose ready-to-eat meal labeling provided by the Hungarian catering industry | Aloudat Mohannad ; Sarkadi Simon Livia, Lenkovics Beatrix, Lugasi Andrea | 13. p. | | | |
Élelmiszerválasztás egészségtudatosan: reprezentatív kutatás a tápértékjelölésről | Antal Emese, Pilling Róbert | 14. p. | | | |
Élelmiszerfogyasztás és egészségmutatók összefüggései Magyarországon | Bakacs Márta Anna, Zentai Andrea, Feigl Edit | 15. p. | | | |
Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja - 20210-2021 metabolikus szindróma | Barna István, Daiki Tenno, Dankovics Gergely et al | 16. p. | | | |
Gyermekkori szociális étkezések fontossága a felnőttkori sérüléseket követő rehabilitációban | Bajzik Éva | 17. p. | | | |
A gyermek közétkeztetés interdiszciplináris vizsgálata. Egy budapesti példa | Báti Anikó | 20. p. | | | |
Gyermekkori elhízás a szülők oldaláról | Beke Szilvia, Gombos Anett | 21. p. | | | |
Az üdítőital promóciók vizsgálata | Berencsi Alexa, Fehér András | 22. p. | | | |
Felnőtt személyek és lakossági csoportok tápláltsági állapotának komplex felmérésére alkalmas online kérdőívrendszer fejlesztése | Bíró Lajos | 23. p. | | | |
Az élelmiszeriparban alkalmazott meggyőzés művészetének vizsgálata neuromarketing eszközökkel: szisztematikus irodalmi áttekintés | Boros Henrietta Mónika, Fehér András, Kontor Enikő | 24. p. | | | |
A kurkuminoidok lehetséges antiepileptikus hatásai | Budán Ferenc | 25. p. | | | |
A tápszerkonyha szerepe a közétkeztetésben | Csajbókné Csobod Éva, Tóth-Varga Csilla, Sinka Magdolna | 26. p. | | | |
A szív- és érrendszeri betegek egészségértése és a dietetikai tanácsadás vizsgálata | Csölle Ildikó, Oláh Gergő, Rébék-Nagy Gábor et al | 27. p. | | | |
Mindent lehet, ami nem tilos - normalitás és szélsőségek az étrendkiegészítő-piacon | Csupor Dezső | 28. p. | | | |
Malátával és sörtörköllyel dúsított élesztővel és kovásszal készített ciabatta | Diósi Gerda, Nagy Vivien, Máthé Endre et al | 29. p. | | | |
The effect of adding powdered whey protein on liquid whole egg properties | Elayan Majd, Németh Csaba, Munkhnasan Enkhbold et al | 30. p. | | | |
dietetikai szakmai minimumfeltételek - mi változott 6 év alatt? | Erdélyi Alíz, Bartha Kinga | 31. p. | | | |
Ehető rovarok, mint fenntartható alternatív fehérjeforrások egyes táplákozásélettani aspektusainak vizsgálata | Gódor-Kacsándi Anna, Magyar Norbert, Lugasi Andrea | 32. p. | | | |
A gyermek közétkeztetés múltja | Greiner Erika, Miháldy Kinga Lucia, Varga Anita et al | 33. p. | | | |
Bioélelmiszerek fogysztói szemmel | Györéné Kis Gyöngyi, Soós Gabriella, Lugasi Andrea | 34. p. | | | |
Sous vide technológia hatása a shiitake gománál (lentinula edodes ) | Hajdú Péter, Prokisch József | 35. p. | | | |
Magyarország átfogó egészségvédelmi szürőprogramja 2010-2020-2030. Elhízással összefüggő eredményei 2015-2019 között | Halmy Eszter, Halmy László Gyula, Daiki Tenno et al | 36. p. | | | |
Variability in fatty acid composition of commercially available plant-based drinks | Hatem Okba, Marosvölgyi Tamás, Szabó Zoltán et al | 37. p. | | | |
Önszűrés és prevenció online lehetősége | Henter Izabella | 38. p. | | | |
Rozsfajták és új malomipari frakcióik összetételi és technológiai tulajdonságainak jellemzése | Jaksics Edina, Horváth Réka, Drozdik Álmos Attila et al | 39. p. | | | |
Sütőipari termékek fejlesztése különböző rostok és technológiák alkalmazásával | Jevcsák Szintia, Nagy Vivien, Máthé Endre et al | 40. p. | | | |
Rozs és zab fajták alapanyag és kísérleti sütőipari termékek élelmi rost és rövidláncú szénhidrát (beleértve fodmap ) összetételének jellemzése | Juhászné Szentmiklóssy Marietta Klaudia | 41. p. | | | |
Protektív tejipari starterek hatása a joghurt állománytulajdonságaira és eltarthatóságára | Lőrincz Ádám, Csanádi József | 43. p. | | | |
Egyetemisták táplálkozásának és fizikai aktivitásának felmérése a Covid-19 járvány idején szemikvantittatív élelmiszerfogyasztási gyakorisági (SQFFQ ) és fizikai aktivitás (IPAQ ) kérdőívek | Lugasi Andrea, Gódor-Kacsándi Anna, Biró Lajos | 44. p. | | | |
Magyarországi parizer-vásárlási és - fogyasztási szokásainak felmérése | Mihalkó József | 45. p. | | | |
Csokoládé a sör szerelmeseinek: a sör melléktermékeinek újrafelhasználása az édességiparban | Nagy Vivien, Jevcsák Szintia, Máthé Endre et al | 46. p. | | | |
Mennyire szeretjük az édes ízt? - Reprezentatív felmérés a magyar lakosság körében | Pilling Róbert, Antal Emese | 47. p. | | | |
Élelmiszerekben használt tartósítószerek in vitro génexpressziós vizsgálata apoptosisban szerepet játszó géneken | Raposa László Bence, Rozmann Nóra, John M. Macharia et al | 48. p. | | | |
A deutérium jelentősége a táplálkozásban | Répás Zoltán, Győri Zoltán, Boros László G | 49. p. | | | |
Só- és káliumbevitel becslése 60 év felettieknél a biomarker2019 vizsgálat eredményei alapján | Sarkadi Nagy Eszter, Horváth Andrea, Varga Anita et al | 50. p. | | | |
A 4-10 éves gyerekek tápláltsági állapotának és táplálkozási szokásainak elemzése lakóhely és családi háttér tükrében | Sárga Diána | 51. p. | | | |
Etesd az eszed program | Sárga Diána, Dobos-Kufcsák Judit | 52. p. | | | |
Vitamin- és vasellátótottság 60 év felettieknél a biomarker2019 vizsgálat ereményei alapján | Sepler Zsuzsanna, Sarkadi Nagy Eszter, Varga Anita et al | 53. p. | | | |
A dietetikai edukáció lehetőségei a Covid-19 járvány idején | Simonová Erika | 54. p. | | | |
A konyhakertművelés és zöldség gyümölcs fogyasztás: egy keresztmetszeti vizsgálat eredményei | Simon Anita, Bárdos Helga | 55. p. | | | |
Advantages and disadvantages of food supplements usage | Sobajic Sladjana | 56. p. | | | |
A hosszú szénláncú egyszeresen telítetlen zsírsavak magasabb aránya a koraszülöttet szült anyák tejmintáiban | Szabó Éva, Marosvölgyi Tamás, Dergez Tímea et al | 57. p. | | | |
A kiváló minőségű élelmiszer (KMÉ ) tanúsító védjegy fogyasztói ismertsége és megítélése | Szakos Dávid, Barna Sarolta, Homoki Hajnalka Judit et al | 58. p. | | | |
Idősebb korú fogyasztók célcsoport-elemzése a funkcionális élelmiszerek piacán | Szakos Dávid, Ózsvári László, Kasza Gyula | 59. p. | | | |
Kék és bíborbúza genotípusok lisztjeinek és a belőlük készült termékek hazai ismertségének feltérképezése | Szőke-Trenyik Eszter, Szabó Balázs, P | 60. p. | | | |
Alternatív fehérjeforrások allergén kockázatának nyomon követhetősége és felőrejelzése | Takács Krisztina, Maczó Anita, Antal Otilia et al | 61. p. | | | |
Növényi alapú táplálkozás és motivációi a szolgáltatói oldalról | Timku Edina, Fehér András | 62. p. | | | |
A déli gyümölcsök és kereskedelmi forgalomban kapható elvek bioaktív vegyületeinek analízise | Tisza Boglárka Bernadett, Stromájer-Rácz Tímea, Gubicskóné Kisbenedek Andrea | 63. p. | | | |
A stressz és a táplálkozás relációja, társadalmi hatástani elemzése | Tömő Zsolt, Beke Szilvia | 64. p. | | | |
Best Remap Projekt WP7-es munkacsomag - a közétkeztetés minőségének javítása az élelmiszer közbeszerzésen keresztül | Varga Anita, Török Andrea, Szilfai Nikolett et al | 65. p. | | | |
Algák élelmiszeripari alkalmazhatóság | Varga Krisztina | 66. p. | | | |
Marhakollagén peptidek hatása gyümölcslevekkel ízesített tojásfehérje alapú italok reológiai tulajdonságaira | Vargáné Tóth Adrienn, Friedrich László, Elayan Majd et al | 67. p. | | | |
Korszerű táplálkozási alapelvek, tápanyagok ismeretének felmérése és ismeretátadás új módszereinek kidolgozása a kémia tantágy keretén belül a középiskola 10. évfolyamában | Veresné Bálint Márta, Divinyi Csilla | 68. p. | | | |
Rovarok, mint élelmiszer összetevők | Vidács Anita, Szekeres Kornél | 69. sz | | | |