Cím | Szerző | Oldalszám | Kieg.adatok | Megjegyzés | Tárgyszavak |
---|
Mit mondunk és mit teszünk? A tét platform ethnográfiai kutatásának eredményei | Antal Emese, Pilling János | 15. p. | | | |
"A hivatás az, ahol a szenvedélyeink találkoznak a világ szükségleteivel" (Steve Biddulph ) Sós József emlékelőadás | Tátrai-Németh Katalin | 14. p. | | | |
Táplálkozási tényezők és méhnyakrák kapcsolatának vizsgálata | Bárány Beatrix, Póka Róbert | 16. p. | | | |
Akut miokardiális infarktuson átesett betegek hosszú távú életesélyei a gondozás és életmódváltás jegyében | Beke Szilvia, Uzzoli Annamária, Bán Attila | 17. p. | | | |
Izom szerepe a szervezet anyagcseréjének szabályozásában és a regeneratív folyamatokban | Benkő Ilona | 18. p. | | | |
Mesterséges intelligencia a táplálkozástudomány és a dietetika szolgálatában | Biró Lajos | 19. p. | | | |
Referencia anyag fejlesztés glutén mennyiségi meghatározásához | Tömösközi Sándor, Bugyi Zsuzsanna, Schall Eszter [et al.] | 20. p. | | | |
Prediabeteses, nem inzulinnal kezelt és inzulinnal kezelt cukorbetegek táplálkozási szokásainak összehasonlítása | Czeglédiné Asztalos Ágnes, Reznicsek Nikolett, Figler Mária et al | 21. p. | | | |
Bölcsődés gyermekek tej, tejtermék fogyasztási szokásai | Csajbókné Csobod Éva, Molnár Lilla, Tátrai-Németh Katalin | 22. p. | | | |
A coeliakiás betegek dietetikai gondozásának kritikus pontjai - esetbemutatás | Dakó Eszter, Dakó Sarolta, Pálfi Erzsébet | 23. p. | | | |
Amerikai és európai zabkásák tejes és vizes alapú elkészítésének reolgiai tulajdonságai | Diósi Gerda, Nagy Vivien, Jevcsák Szintia et al | 24. p. | | | |
Csecsemők és kisgyermekek táplálására szánt élelmiszerek összetétele, tápanyagtartalma és a termékek címkéjén lévő információk a WHO európai régió - "baby food application project" vizsgálata alapján | Erdei Gergő, Bakacs Márta, Barna Éva et al | 25. p. | | | |
Sok kicsi sokra megy - táplálkozással is a klímavédelemért? | Erdélyi Éva, Jakuschné Kocsis Tímea, Lovasné Avató Judit | 26. p. | | | |
A dietetikusok megítélése a lakosság szemszögéből | Erdélyi-Sipos Alíz, Szűcs Zsuzsanna, Kubányi Jolán | 27. p. | | | |
Egészségtudatos élelmiszer-fogyasztás a digitális korban egy netnográfiai kutatás példáján | Fehér András, Balsa-Budai Nikolett, Farkas Noémi | 28. p. | | | |
Ásványianyagok felvétele elhízásban testtömeg-index és nemek szerint | Halmy Eszter, Paksy András, Kovács Gertrúd et al | 29. p. | | | |
Egyes gabonafélék rezisztens keményítő tartalmának vizsgálata | Jevcsák Szintia, Pesti-Asbóth Georgina, Bíró-Molnár Piroska et al | 30. p. | | | |
Speciális mézkészítmények szerepe a modern táplálkozásban, különös tekintettel a propolisz antimikróbás hatásának vizsgálatára | Kiss Attila, Szűcs Anett, Mikuska Kata et al | 31. p. | | | |
A védjegyekkel kapcsolatos fogyasztói attitűd és az életstílusjegyek kapcsolata | Kiss Marietta, Kovács Bence, Szakály Zoltán et al | 32. p. | | | |
Fiatalok egészséges táplálkozással kapcsolatos attitűdjei különböző szegmensek mentén | Kiss Virág Ágnes, Soós Mihály, Szakály Zoltán | 33. p. | | | |
A hagyományos mediterrán étrend követése, egy spanyol populációban | Lichthammer Adrienn, Posta Adrienn, Veresné Bálint Márta | 34. p. | | | |
Fenntartható vendéglátás - gasztroforradalom és/vagy karbonlábnyom-csökkentés | Lugasi Andrea | 35. p. | | | |
Energiaital és alkohol együttes fogyasztásának felmérése egyetemi hallgatók körében | Lugasi Andrea, Kapás Erika | 36. p. | | | |
Változások az iskolai táplálkozás-egészségügyi környezetben - közétkeztetési hatásvizsgálat 2013 és 2017 között | Nagy-Lőrincz Zsuzsanna, Nagy Barbara, Kaposvári Csilla et al | 37. p. | | | |
Dúsított édesharmatméz kettős-vak, randomizált vizsgálata önkéntes résztvevőkön funkcionális hatás szempontjából | Némedi Erzsébet, Balogh-Tóth Krisztina, Nemes József et al | 38. p. | | | |
Pre- és probiotikus ízesített tojástermékek fejlesztése | Németh Csaba, Tóth Kálmán, Tóth Adrienn et al | 39. p. | | | |
Tápanyagbevitel és testösszetétel összehasonlítása laktóz malabszorpció esetén | Pálfi Erzsébet, Dakó Sarolta, Miheller Pál | 40. p. | | | |
Ovo-lakto vegetáriánus és vegán táplálkozású felnőttek életmódja és táplálkozási szokásai | Papp Andrea, Magyar Norbert ; Lugasi Andrea | 41. p. | | | |
A nátrium-glutamát és a DMBA hatásának összehasonlító elemézése az epigenetikai folyamatokban szerepet játszó gének expressziójára | Raposa László Bence, Jurasek Júlia Vanda, Varjas Tímea | 42. p. | | | |
A hazai kenyerek sótartalmának változása és nemzetközi helyzete | Sarkadi Nagy Eszter, Illés Éva, Varga-Nagy Veronika [et al.] | 43. p. | | | |
Dietary habits and population health in Eastern Europe: epidemiological results from the hapiee study | Stefler Dénes | 44. p. | | | |
Bogyós gyümölcs sűrítmény étrendkiegészítők ásványi elemtartalmának és antioxidánsi tulajdonságának vizsgálati jelentősége | Süle Krisztina, Blázovics Anna, Egresi Anna et al | 45. p. | | | |
Serdülők étkezési magatartására ható motivációk | Szabó Katalin, Pikó Bettina | 46. p. | | | |
Akrilamid képződésének folyamata az élelmiszerekben - expozíció, analitika, mérési eredmények | Szigeti Tamás János | 47. p. | | | |
A hazai gyermekek táplálkozási szokásai - egy összehasonlító elemzés tanulságai | Szűcs Zsuzsanna | 48. p. | | | |
Élelmiszer-választást befolyásoló tényezők vizsgálata - hazai kérdőíves vizsgálat eredményei | Szűcs Viktória, Hámori Judit, Raquel P. F. Guiné | 49. p. | | | |
Előrelépések a glutén-kimutatásban fehérje- és DNS-alapon | Koppányné Szabó Erika, Takács Krisztina, Adányiné Kisbocskói Nóra | 50. p. | | | |
Magnézium pótlás étrendkiegészítőkkel | Télessy István | 51. p. | | | |
Különböző fajtamézek teljes fenoltartalmának, antioxidáns kapacitásának és színintenzitásának összehasonlító vizsgálata | Turcsán Judit, Gáspár Stella | 52. p. | | | |
A magyar társadalom objektív életviteli mintázatai - mit mutatnak rólunk a stesszenzoros mérések? | Vada Gergely | 53. p. | | | |
Probiotikumfogyasztási szokások antibiokumos terápia esetén | Vágási Anna, Breitenbach Zita, Figler Mária et al | 54. p. | | | |
Országos iskolai menza körkép 2017 - az iskolai közétkeztetés helyzete a rendelet tükrében | Varga Anita, Bakacs Márta, Kaposvári Csilla et al | 55. p. | | | |
Idősek táplálkozási szokásai | Varga-Nagy Veronika, Nagy-Lőrincz Zsuzsanna, Bakacs Márta et al | 56. p. | | | |
Divatdiéták megjelenése kutyatartók és házikedvencük körében | Vékony Blanka, Mák Erzsébet | 57. p. | | | |
Országos iskolai menza körkép 2017 - javaslatok az iskolai táplálkozás-egészségügyi környezet fejlesztésére | Zentai Andrea, Kaposvári Csilla, Bakacs Márta et al | 58. p. | | | |