Analitikák

CímSzerzőOldalszámKieg.adatokMegjegyzésTárgyszavak
Mit mondunk és mit teszünk? A tét platform ethnográfiai kutatásának eredményeiAntal Emese, Pilling János15. p.
"A hivatás az, ahol a szenvedélyeink találkoznak a világ szükségleteivel" (Steve Biddulph ) Sós József emlékelőadásTátrai-Németh Katalin14. p.
Táplálkozási tényezők és méhnyakrák kapcsolatának vizsgálataBárány Beatrix, Póka Róbert16. p.
Akut miokardiális infarktuson átesett betegek hosszú távú életesélyei a gondozás és életmódváltás jegyébenBeke Szilvia, Uzzoli Annamária, Bán Attila17. p.
Izom szerepe a szervezet anyagcseréjének szabályozásában és a regeneratív folyamatokbanBenkő Ilona18. p.
Mesterséges intelligencia a táplálkozástudomány és a dietetika szolgálatábanBiró Lajos19. p.
Referencia anyag fejlesztés glutén mennyiségi meghatározásáhozTömösközi Sándor, Bugyi Zsuzsanna, Schall Eszter [et al.]20. p.
Prediabeteses, nem inzulinnal kezelt és inzulinnal kezelt cukorbetegek táplálkozási szokásainak összehasonlításaCzeglédiné Asztalos Ágnes, Reznicsek Nikolett, Figler Mária et al21. p.
Bölcsődés gyermekek tej, tejtermék fogyasztási szokásaiCsajbókné Csobod Éva, Molnár Lilla, Tátrai-Németh Katalin22. p.
A coeliakiás betegek dietetikai gondozásának kritikus pontjai - esetbemutatásDakó Eszter, Dakó Sarolta, Pálfi Erzsébet23. p.
Amerikai és európai zabkásák tejes és vizes alapú elkészítésének reolgiai tulajdonságaiDiósi Gerda, Nagy Vivien, Jevcsák Szintia et al24. p.
Csecsemők és kisgyermekek táplálására szánt élelmiszerek összetétele, tápanyagtartalma és a termékek címkéjén lévő információk a WHO európai régió - "baby food application project" vizsgálata alapjánErdei Gergő, Bakacs Márta, Barna Éva et al25. p.
Sok kicsi sokra megy - táplálkozással is a klímavédelemért?Erdélyi Éva, Jakuschné Kocsis Tímea, Lovasné Avató Judit26. p.
A dietetikusok megítélése a lakosság szemszögébőlErdélyi-Sipos Alíz, Szűcs Zsuzsanna, Kubányi Jolán27. p.
Egészségtudatos élelmiszer-fogyasztás a digitális korban egy netnográfiai kutatás példájánFehér András, Balsa-Budai Nikolett, Farkas Noémi28. p.
Ásványianyagok felvétele elhízásban testtömeg-index és nemek szerintHalmy Eszter, Paksy András, Kovács Gertrúd et al29. p.
Egyes gabonafélék rezisztens keményítő tartalmának vizsgálataJevcsák Szintia, Pesti-Asbóth Georgina, Bíró-Molnár Piroska et al30. p.
Speciális mézkészítmények szerepe a modern táplálkozásban, különös tekintettel a propolisz antimikróbás hatásának vizsgálatáraKiss Attila, Szűcs Anett, Mikuska Kata et al31. p.
A védjegyekkel kapcsolatos fogyasztói attitűd és az életstílusjegyek kapcsolataKiss Marietta, Kovács Bence, Szakály Zoltán et al32. p.
Fiatalok egészséges táplálkozással kapcsolatos attitűdjei különböző szegmensek menténKiss Virág Ágnes, Soós Mihály, Szakály Zoltán33. p.
A hagyományos mediterrán étrend követése, egy spanyol populációbanLichthammer Adrienn, Posta Adrienn, Veresné Bálint Márta34. p.
Fenntartható vendéglátás - gasztroforradalom és/vagy karbonlábnyom-csökkentésLugasi Andrea35. p.
Energiaital és alkohol együttes fogyasztásának felmérése egyetemi hallgatók körébenLugasi Andrea, Kapás Erika36. p.
Változások az iskolai táplálkozás-egészségügyi környezetben - közétkeztetési hatásvizsgálat 2013 és 2017 közöttNagy-Lőrincz Zsuzsanna, Nagy Barbara, Kaposvári Csilla et al37. p.
Dúsított édesharmatméz kettős-vak, randomizált vizsgálata önkéntes résztvevőkön funkcionális hatás szempontjábólNémedi Erzsébet, Balogh-Tóth Krisztina, Nemes József et al38. p.
Pre- és probiotikus ízesített tojástermékek fejlesztéseNémeth Csaba, Tóth Kálmán, Tóth Adrienn et al39. p.
Tápanyagbevitel és testösszetétel összehasonlítása laktóz malabszorpció eseténPálfi Erzsébet, Dakó Sarolta, Miheller Pál40. p.
Ovo-lakto vegetáriánus és vegán táplálkozású felnőttek életmódja és táplálkozási szokásaiPapp Andrea, Magyar Norbert ; Lugasi Andrea41. p.
A nátrium-glutamát és a DMBA hatásának összehasonlító elemézése az epigenetikai folyamatokban szerepet játszó gének expressziójáraRaposa László Bence, Jurasek Júlia Vanda, Varjas Tímea42. p.
A hazai kenyerek sótartalmának változása és nemzetközi helyzeteSarkadi Nagy Eszter, Illés Éva, Varga-Nagy Veronika [et al.]43. p.
Dietary habits and population health in Eastern Europe: epidemiological results from the hapiee studyStefler Dénes44. p.
Bogyós gyümölcs sűrítmény étrendkiegészítők ásványi elemtartalmának és antioxidánsi tulajdonságának vizsgálati jelentőségeSüle Krisztina, Blázovics Anna, Egresi Anna et al45. p.
Serdülők étkezési magatartására ható motivációkSzabó Katalin, Pikó Bettina46. p.
Akrilamid képződésének folyamata az élelmiszerekben - expozíció, analitika, mérési eredményekSzigeti Tamás János47. p.
A hazai gyermekek táplálkozási szokásai - egy összehasonlító elemzés tanulságaiSzűcs Zsuzsanna48. p.
Élelmiszer-választást befolyásoló tényezők vizsgálata - hazai kérdőíves vizsgálat eredményeiSzűcs Viktória, Hámori Judit, Raquel P. F. Guiné49. p.
Előrelépések a glutén-kimutatásban fehérje- és DNS-alaponKoppányné Szabó Erika, Takács Krisztina, Adányiné Kisbocskói Nóra50. p.
Magnézium pótlás étrendkiegészítőkkelTélessy István51. p.
Különböző fajtamézek teljes fenoltartalmának, antioxidáns kapacitásának és színintenzitásának összehasonlító vizsgálataTurcsán Judit, Gáspár Stella52. p.
A magyar társadalom objektív életviteli mintázatai - mit mutatnak rólunk a stesszenzoros mérések?Vada Gergely53. p.
Probiotikumfogyasztási szokások antibiokumos terápia eseténVágási Anna, Breitenbach Zita, Figler Mária et al54. p.
Országos iskolai menza körkép 2017 - az iskolai közétkeztetés helyzete a rendelet tükrébenVarga Anita, Bakacs Márta, Kaposvári Csilla et al55. p.
Idősek táplálkozási szokásaiVarga-Nagy Veronika, Nagy-Lőrincz Zsuzsanna, Bakacs Márta et al56. p.
Divatdiéták megjelenése kutyatartók és házikedvencük körébenVékony Blanka, Mák Erzsébet57. p.
Országos iskolai menza körkép 2017 - javaslatok az iskolai táplálkozás-egészségügyi környezet fejlesztéséreZentai Andrea, Kaposvári Csilla, Bakacs Márta et al58. p.