Cím | Szerző | Oldalszám | Kieg.adatok | Megjegyzés | Tárgyszavak |
---|
Étkeztetés az iskolában és az utcán. A menza történeti gyökerei Budapesten | Umbrai Laura | 15-36. p. | | | |
"A gyerekek nem szívesen eszik azt, amit előírás szerint enniük kellene..." A gyermek-közétkeztetés vizsgálata történeti távlatokban | Nickel Vira Réka | 37-70. p. | | | |
A kortárs tömegkultúra gasztronómiai mintáinak hatása a gyermekek-közétkeztetésre | Bali János | 71-82. p. | | | |
Az iskolai gyermekétkeztetés interdiszciplináris kutatásának lehetőségei | Báti Anikó | 83-124. p. | | | |
A szünidei gyermekétkeztetés társadalmi beágyazottsága a rászorultság és az érdemesség diskurzusai alapján | Husz Ildikó | 125-150. p. | | | |
"Menzapiac". A kereslet és a kínálat tipikus jellemzői | Kelemen Katalin | 151-172. p. | | | |
Választhatunk-e étlapot? Menzai étlapok, iskolai menük, a gyermekközétkeztetés lenyomatai az interneten innen és túl | Bereczki Ibolya | 173-200. p. | | | |
Táplálkozás vagy étkezés? Az evés rítusai a menzán, különös tekintettel az asztali áldásokra | Juhász Katalin | 201-236. p. | | | |
Az étkezés jelrendszere - étkezés és identitás | Kapitány Ágnes, Kapitány Gábor | 237-250. p. | | | |
A magyar gyermekélelmezési rendszer kialakulása | Greiner Erika, Feigl Edit, Miháldy Kinga et al | 251-260. p. | | | |
A gyermek-közétkeztetés táplálkozásegészségügyi jelentősége | Zentai Andrea, Feigl Edit, Varga Anita et al | 261-267. p. | | | |
A dietetikus és az élelmezésvezető szerepe a közétkeztetésben és képzésük lehetőségei hazánkban | Csajbókné Csobod Éva, Tátrai-Németh Katalin | 267-284. p. | | | |
Hogyan látják az élelmezésvezetők az iskolai közétkeztetést? Kerekasztal-beszélgetés kvalitatív tartalomelemzése a menzáról | Kiss Anna, Pfeiffer Laura, Dominek-Hajdu Zsófia et al | 285-314. p. | | | |
A közétkeztetési konyhák világának néprajzi vizsgálata | Bársony Tamás | 315-324. p. | | | |
A jövő asztala - menza | Góg Angéla | 325-338. p. | | | |