Analitikák

CímSzerzőOldalszámKieg.adatokMegjegyzésTárgyszavak
Étkeztetés az iskolában és az utcán. A menza történeti gyökerei BudapestenUmbrai Laura15-36. p.
"A gyerekek nem szívesen eszik azt, amit előírás szerint enniük kellene..." A gyermek-közétkeztetés vizsgálata történeti távlatokbanNickel Vira Réka37-70. p.
A kortárs tömegkultúra gasztronómiai mintáinak hatása a gyermekek-közétkeztetésreBali János71-82. p.
Az iskolai gyermekétkeztetés interdiszciplináris kutatásának lehetőségeiBáti Anikó83-124. p.
A szünidei gyermekétkeztetés társadalmi beágyazottsága a rászorultság és az érdemesség diskurzusai alapjánHusz Ildikó125-150. p.
"Menzapiac". A kereslet és a kínálat tipikus jellemzőiKelemen Katalin151-172. p.
Választhatunk-e étlapot? Menzai étlapok, iskolai menük, a gyermekközétkeztetés lenyomatai az interneten innen és túlBereczki Ibolya173-200. p.
Táplálkozás vagy étkezés? Az evés rítusai a menzán, különös tekintettel az asztali áldásokraJuhász Katalin201-236. p.
Az étkezés jelrendszere - étkezés és identitásKapitány Ágnes, Kapitány Gábor237-250. p.
A magyar gyermekélelmezési rendszer kialakulásaGreiner Erika, Feigl Edit, Miháldy Kinga et al251-260. p.
A gyermek-közétkeztetés táplálkozásegészségügyi jelentőségeZentai Andrea, Feigl Edit, Varga Anita et al261-267. p.
A dietetikus és az élelmezésvezető szerepe a közétkeztetésben és képzésük lehetőségei hazánkbanCsajbókné Csobod Éva, Tátrai-Németh Katalin267-284. p.
Hogyan látják az élelmezésvezetők az iskolai közétkeztetést? Kerekasztal-beszélgetés kvalitatív tartalomelemzése a menzárólKiss Anna, Pfeiffer Laura, Dominek-Hajdu Zsófia et al285-314. p.
A közétkeztetési konyhák világának néprajzi vizsgálataBársony Tamás315-324. p.
A jövő asztala - menzaGóg Angéla325-338. p.