Analitikák

CímSzerzőOldalszámKieg.adatokMegjegyzésTárgyszavak
The role of artificial and natural origin food dye in altering gene expression patterns of DNMTS and HDACS in vitroAshin Zand ; Raposa Bence, Varjas Tímea12. p.
The reliability of singe-dose ready-to-eat meal labeling provided by the Hungarian catering industryAloudat Mohannad ; Sarkadi Simon Livia, Lenkovics Beatrix, Lugasi Andrea13. p.
Élelmiszerválasztás egészségtudatosan: reprezentatív kutatás a tápértékjelölésrőlAntal Emese, Pilling Róbert14. p.
Élelmiszerfogyasztás és egészségmutatók összefüggései MagyarországonBakacs Márta Anna, Zentai Andrea, Feigl Edit15. p.
Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja - 20210-2021 metabolikus szindrómaBarna István, Daiki Tenno, Dankovics Gergely et al16. p.
Gyermekkori szociális étkezések fontossága a felnőttkori sérüléseket követő rehabilitációbanBajzik Éva17. p.
A gyermek közétkeztetés interdiszciplináris vizsgálata. Egy budapesti példaBáti Anikó20. p.
Gyermekkori elhízás a szülők oldalárólBeke Szilvia, Gombos Anett21. p.
Az üdítőital promóciók vizsgálataBerencsi Alexa, Fehér András22. p.
Felnőtt személyek és lakossági csoportok tápláltsági állapotának komplex felmérésére alkalmas online kérdőívrendszer fejlesztéseBíró Lajos23. p.
Az élelmiszeriparban alkalmazott meggyőzés művészetének vizsgálata neuromarketing eszközökkel: szisztematikus irodalmi áttekintésBoros Henrietta Mónika, Fehér András, Kontor Enikő24. p.
A kurkuminoidok lehetséges antiepileptikus hatásaiBudán Ferenc25. p.
A tápszerkonyha szerepe a közétkeztetésbenCsajbókné Csobod Éva, Tóth-Varga Csilla, Sinka Magdolna26. p.
A szív- és érrendszeri betegek egészségértése és a dietetikai tanácsadás vizsgálataCsölle Ildikó, Oláh Gergő, Rébék-Nagy Gábor et al27. p.
Mindent lehet, ami nem tilos - normalitás és szélsőségek az étrendkiegészítő-piaconCsupor Dezső28. p.
Malátával és sörtörköllyel dúsított élesztővel és kovásszal készített ciabattaDiósi Gerda, Nagy Vivien, Máthé Endre et al29. p.
The effect of adding powdered whey protein on liquid whole egg propertiesElayan Majd, Németh Csaba, Munkhnasan Enkhbold et al30. p.
Dietetikai szakmai minimumfeltételek - mi változott 6 év alatt?Erdélyi Alíz, Bartha Kinga31. p.
Ehető rovarok, mint fenntartható alternatív fehérjeforrások egyes táplákozásélettani aspektusainak vizsgálataGódor-Kacsándi Anna, Magyar Norbert, Lugasi Andrea32. p.
A gyermek közétkeztetés múltjaGreiner Erika, Miháldy Kinga Lucia, Varga Anita et al33. p.
Bioélelmiszerek fogysztói szemmelGyöréné Kis Gyöngyi, Soós Gabriella, Lugasi Andrea34. p.
Sous vide technológia hatása a shiitake gománál (lentinula edodes )Hajdú Péter, Prokisch József35. p.
Magyarország átfogó egészségvédelmi szürőprogramja 2010-2020-2030. Elhízással összefüggő eredményei 2015-2019 közöttHalmy Eszter, Halmy László Gyula, Daiki Tenno et al36. p.
Variability in fatty acid composition of commercially available plant-based drinksHatem Okba, Marosvölgyi Tamás, Szabó Zoltán et al37. p.
Önszűrés és prevenció online lehetőségeHenter Izabella38. p.
Rozsfajták és új malomipari frakcióik összetételi és technológiai tulajdonságainak jellemzéseJaksics Edina, Horváth Réka, Drozdik Álmos Attila et al39. p.
Sütőipari termékek fejlesztése különböző rostok és technológiák alkalmazásávalJevcsák Szintia, Nagy Vivien, Máthé Endre et al40. p.
Rozs és zab fajták alapanyag és kísérleti sütőipari termékek élelmi rost és rövidláncú szénhidrát (beleértve fodmap ) összetételének jellemzéseJuhászné Szentmiklóssy Marietta Klaudia41. p.
Protektív tejipari starterek hatása a joghurt állománytulajdonságaira és eltarthatóságáraLőrincz Ádám, Csanádi József43. p.
Egyetemisták táplálkozásának és fizikai aktivitásának felmérése a Covid-19 járvány idején szemikvantittatív élelmiszerfogyasztási gyakorisági (SQFFQ ) és fizikai aktivitás (IPAQ ) kérdőívekLugasi Andrea, Gódor-Kacsándi Anna, Biró Lajos44. p.
Magyarországi parizer-vásárlási és - fogyasztási szokásainak felméréseMihalkó József45. p.
Csokoládé a sör szerelmeseinek: a sör melléktermékeinek újrafelhasználása az édességiparbanNagy Vivien, Jevcsák Szintia, Máthé Endre et al46. p.
Mennyire szeretjük az édes ízt? - Reprezentatív felmérés a magyar lakosság körébenPilling Róbert, Antal Emese47. p.
Élelmiszerekben használt tartósítószerek in vitro génexpressziós vizsgálata apoptosisban szerepet játszó génekenRaposa László Bence, Rozmann Nóra, John M. Macharia et al48. p.
A deutérium jelentősége a táplálkozásbanRépás Zoltán, Győri Zoltán, Boros László G49. p.
Só- és káliumbevitel becslése 60 év felettieknél a biomarker2019 vizsgálat eredményei alapjánSarkadi Nagy Eszter, Horváth Andrea, Varga Anita et al50. p.
A 4-10 éves gyerekek tápláltsági állapotának és táplálkozási szokásainak elemzése lakóhely és családi háttér tükrébenSárga Diána51. p.
Etesd az eszed programSárga Diána, Dobos-Kufcsák Judit52. p.
Vitamin- és vasellátótottság 60 év felettieknél a biomarker2019 vizsgálat ereményei alapjánSepler Zsuzsanna, Sarkadi Nagy Eszter, Varga Anita et al53. p.
A dietetikai edukáció lehetőségei a Covid-19 járvány idejénSimonová Erika54. p.
A konyhakertművelés és zöldség gyümölcs fogyasztás: egy keresztmetszeti vizsgálat eredményeiSimon Anita, Bárdos Helga55. p.
Advantages and disadvantages of food supplements usageSobajic Sladjana56. p.
A hosszú szénláncú egyszeresen telítetlen zsírsavak magasabb aránya a koraszülöttet szült anyák tejmintáibanSzabó Éva, Marosvölgyi Tamás, Dergez Tímea et al57. p.
A kiváló minőségű élelmiszer (KMÉ ) tanúsító védjegy fogyasztói ismertsége és megítéléseSzakos Dávid, Barna Sarolta, Homoki Hajnalka Judit et al58. p.
Idősebb korú fogyasztók célcsoport-elemzése a funkcionális élelmiszerek piacánSzakos Dávid, Ózsvári László, Kasza Gyula59. p.
Kék és bíborbúza genotípusok lisztjeinek és a belőlük készült termékek hazai ismertségének feltérképezéseSzőke-Trenyik Eszter, Szabó Balázs, P60. p.
Alternatív fehérjeforrások allergén kockázatának nyomon követhetősége és felőrejelzéseTakács Krisztina, Maczó Anita, Antal Otilia et al61. p.
Növényi alapú táplálkozás és motivációi a szolgáltatói oldalrólTimku Edina, Fehér András62. p.
A déli gyümölcsök és kereskedelmi forgalomban kapható elvek bioaktív vegyületeinek analíziseTisza Boglárka Bernadett, Stromájer-Rácz Tímea, Gubicskóné Kisbenedek Andrea63. p.
A stressz és a táplálkozás relációja, társadalmi hatástani elemzéseTömő Zsolt, Beke Szilvia64. p.
Best Remap Projekt WP7-es munkacsomag - a közétkeztetés minőségének javítása az élelmiszer közbeszerzésen keresztülVarga Anita, Török Andrea, Szilfai Nikolett et al65. p.
Algák élelmiszeripari alkalmazhatóságVarga Krisztina66. p.
Marhakollagén peptidek hatása gyümölcslevekkel ízesített tojásfehérje alapú italok reológiai tulajdonságairaVargáné Tóth Adrienn, Friedrich László, Elayan Majd et al67. p.
Korszerű táplálkozási alapelvek, tápanyagok ismeretének felmérése és ismeretátadás új módszereinek kidolgozása a kémia tantágy keretén belül a középiskola 10. évfolyamábanVeresné Bálint Márta, Divinyi Csilla68. p.
Rovarok, mint élelmiszer összetevőkVidács Anita, Szekeres Kornél69. sz